İsmail Ok, 6 gün önce eleştirdiği AKP'ye katıldı

İsmail Ok, 6 gün önce eleştirdiği AKP'ye katıldı
Bugün AKP'ye katılan milletvekili İsmail Ok'un , altı gün önce Meclis'te iktidarı eleştiren konuşması ortaya çıktı.Ok, 2020 yılında İYİ Parti'den istifa etmişti.

AKP'ye katılan Milletvekili İsmail Ok'un altı gün önce TBMM'de iktidarı eleştirdiği konuşması açığa çıktı. Ok, açıklamasında "Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, ateş pahası olan çarşı pazar ve artan enflasyon altında emeklilerimiz nefes alamayacak hale gelmişlerdir" ifadelerini kullanıyor.

2020 yılında İYİ Parti'den istifa eden Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, bugün AKP'ye katıldı.

Gelişmeyi Erdoğan, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıkladı. Erdoğan, açıklamasında, "Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok kardeşimizi de ailemize katıyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Allah mübarek etsin diyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra kürsüyü İsmail Ok'a bıraktı. Ok, açıklamasında, "Türkiye özellikle savunma sanayiinde lig atlamıştır. SİHA'larımızla, İHA'larımızla artık kurulan oyunları bozan, oyun kuran, düşmanlarına korku salan, dostlarına güven veren bir ülke olmuştu. İşte bunun için Cumhur İttifakı dedim, işte bunun için Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti'de mücadelede ben de varım dedim" dedi.

Öte yandan İsmail Ok'un, 6 gün önce iktidarı eleştiren konuşması ortaya çıktı.

Meclis'te konuşan Ok, açıklamasında şunları söylüyor: "Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, ateş pahası olan çarşı pazar ve artan enflasyon altında maalesef emeklilerimiz nefes alamayacak hale gelmişlerdir. 12 milyon emeklimizin gözü kulağı açıklanacak olan bayram ikramiyesine çevrilmiştir. Asgari ücretin altında aylık alan milyonlarca emeklimiz, bırakın sağlık masraflarını karşılamayı, karınlarını bile doyuramaz hale gelmişlerdir. 2018'de 1000 lira olarak verilmeye başlanan emekli ikramiyesi, sadece geçen bir kere artırılarak 1100 liraya çıkarılmıştır. 2018 yılından bu yana artan enflasyonu göz önünde bulundurduğumuzda bayram ikramiyesi en az 2500 lira olmalıdır. Bu konuda en kısa zamanda bir açıklama yapılarak emeklilerimizin bir nefeslik gibi de olsa bayramı bayram gibi yaşaması sağlanmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar