5 milyon TL harcanan mesire alanı yeniden ihaleye çıkarıldı: Yeni projeyle 'Millet Bahçesi' yapılacak

5 milyon TL harcanan mesire alanı yeniden ihaleye çıkarıldı: Yeni projeyle 'Millet Bahçesi' yapılacak
Şırnak’ta İl Özel İdaresi ve DİKA tarafından 5 milyon TL harcanan ve bakımsızlıktan harabe haline gelen mesire alanı yeniden ihaleye çıkarılıyor.

Şırnak’ta 2014 yılında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kentsel ve Çevresel Alt Yapının İyileştirmesi, Mali Destek Programı kapsamında Şırnak İl Özel İdaresince projelendirilen ve 2018 yılında tamamlanan mesire alanı bakımsızlıktan çöp haline geldi. 2018 yılında 5 milyon TL harcanan mesire alanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresinin tahsisini kaldırarak Şırnak Belediyesi’ne devretti.

 Belediye devredilen ve 5 milyon TL harcanan mesire 17 Ağustos’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihaleye çıkarılacak. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre mesire alanının etrafı genişlettirilerek yeni projeyle "Millet Bahçesi" yapılacak.

Yeni projenin maliyetinin ne kadar olacağı henüz bilinmezken, projede; "Millet Kıraathanesi, servis birimleri, büfe, biyolojik gölet, spor tesisleri, çim etkinlik alanı, spor alanları, çocuk oyun alanları, biyoloji gölet, yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, etkinlik alanı, otopark ve satış birimleri" yer alacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar