5 Haziran yaralıları: Davamızdan vazgeçmeyiz, her zaman mücadele edeceğiz

5 Haziran yaralıları: Davamızdan vazgeçmeyiz, her zaman mücadele edeceğiz
İŞİD’in HDP'nin 2015’deki seçim mitingine yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaralananlar, saldırının amacına ulaşmadığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirdiği seçim mitingine yönelik İŞİD’in bombalı saldırısı sonucu Ramazan Yıldız, Necati Kurul, Şehmuz Kaçan, Civan Arslan ve Ali Türkmen yaşamını yitirirken, 400’ü aşkın kişi de yaralandı. Katliamın 7’nci yılında yaralılar ve yakınları, katliamın amacının korku yaymak olduğunu ifade ederek, "Aradan 7 yıl geçmesine rağmen saldırılar bizi partimizden uzaklaştırmadı. Halkımız korkmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar partimizden, davamızdan asla vazgeçmeyiz" dedi.

‘HALA YÜRÜDÜĞÜMDE ZORLANIYORUM’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre katliamdan oğlu ile birlikte yaralı kurtulan Veysi Akbulut, 5 Haziran’da yaşananları "vahşet" olarak yorumladı. O gün yaşananları bombaların patladığı İstasyon Meydanı'nda anlatan Akbulut, iki bombanın patlatıldığı katliamda ayak bileğine üç farklı şarapnel parçasının isabet ettiğini, iki tanesinin çıkarıldığını ancak bir tanesinin riskli olabileceği gerekçesiyle çıkarılmadığını söyledi. Akbulut, "Oğlumun ayağına iki tane bomba bilyesi isabet etmişti. İkisini de sonradan çıkardılar. Benim ayağıma 3 tane bilye isabet etmişti. Kendimizi ambulansın içinde bulduk. Her yer kandı. Ayağım 3 ay alçıda kaldı. Hala yürüdüğümde zorlanıyorum" dedi.

‘BİZE GERİ ADIM ATTIRAMADILAR’

Akbulut, "Bombacılar nasıl içeri girdi?" diye sorarak, güvenlik zafiyetine değindi. Akbulut, şöyle devam etti: "Polis miting alanına girmeden bizi 3 noktada aradı. Buna rağmen bombayı patlatanlar rahatlıkla içeri girmiş. Polis neden izin vermiş? Benim etrafım kalabalıktı, bilye kafama çarpsaydı ölebilirdim."

 7 Haziran’da yaralı olmasına rağmen oy kullanmaya sandık başına gittiğini belirten Akbulut, "Bize geri adım attıramadılar. Patlamadan iki gün sonra seçim oldu ve ben alçılı ve yaralı halimle oy kullanmaya gittim. Ayaklarım olmasaydı da o oyu kullanmam gerekiyordu. Yakınlarım dinlenmem gerektiğini söylediler ama ben yine de sandığa gittim, oyumu kullandım" şeklinde konuştu.

‘KİMLİĞİMİZİ İNKÂR ETMİYORUZ’

 Her şartta partilerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Akbulut, "Daha sonra HDP mitingleri başta olmak üzere Newroz ve benzeri kutlamalardan geri durmadım. Ölsek de irademize sahip çıkarız ve bırakmayız. Kimliğimizi inkâr etmiyoruz ve Kürtlüğümüzden vazgeçmiyoruz. Bizler Kürt’üz, bize korku yakışmaz" dedi.

‘AKP, CHP VE DİĞER PARTİLERİN KÜRTLERE YAKLAŞIMI AYNI’

Muhalefet partilerinin Kürtlere yönelik yaklaşımlarını eleştiren Akbulut son olarak şunları söyledi:

"Kürtler birbirine sahip çıkmalı. AKP, CHP ve diğer partilerin Kürtlere yaklaşımı aynı. Bunlar Kürtleri kabul etmiyor. Ancak Kürtler dört parçada oyuna gelmemeli. Birlikten başka çaremiz yok."

 ‘İKİ AY YATAĞA BAĞLI KALDIM’

 Patlamanın yaşandığı yıl 18 yaşında olan ve o dönem Bağlar Belediyesi’ne bağlı bir sağlık merkezinde çalıştığını söyleyen Rozerin Soner ise, miting alanına bayılan bir yurttaşa müdahale için gittiğini belirtti. İlk patlamada yara almadığını ancak ikinci patlamada ayağından yaralandığını ifade eden Soner, "Patlama sonrasında ambulanslar çok geç geldiği için bizler de hastaneye geç yetiştik. Bir de o sırada ciddi bir trafik vardı. İnsanlar ambulansın geç gelmesi ve trafiğin yoğun olmasından kaynaklı hayatını kaybetti. Ben hastaneye vardığımda, bana ilk olarak yürüyemeyeceğimi söylediler. İki ay yatağa bağlı kaldım" dedi. Soner, yaşadıklarına rağmen 7 Haziran’da oy kullandığını belirterek, "Ogün ben de ailemle birlikte oyumu kullandım. Annem beni sırtında oy kullanmaya götürdü" diye de ekledi.

'SALDIRI PARTİDEN UZAKLAŞTIRMADI'

Patlamada ayağına şarapnel parçası isabet eden ve 2 parmağını kullanamayan Remziye Yıldız, katliamın amacına ulaşmadığını ifade etti. Yıldız, "Aradan 7 yıl geçmesine rağmen saldırılar bizi partimizden uzaklaştırmadı. Halkımız korkmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar partimizden, davamızdan asla vazgeçmeyiz" diye konuştu.

'HER ZAMAN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Patlamada yaralanan Gülistan Yıldız’ın annesi Fatma Yıldız "Saldırı bizi alanlardan koparmadı" diye belirtti. Yaşanan katliamı asla unutmayacaklarını ekleyen Yıldız, "Davamızdan vazgeçmeyiz. Her zaman mücadele edeceğiz. Biz korkmuyoruz ne olursa olsun hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

 

Öne Çıkanlar