4 yaşındaki depremzede çocuk, dağıtılan ekmeği kedilerle paylaştı

4 yaşındaki depremzede çocuk, dağıtılan ekmeği kedilerle paylaştı
Minik Hira: Anne ve iki yavrusu, yıkılan ahırımızda yaşıyordu. Şimdi onlar da dışarıda kaldı. Amcaların verdiği yiyeceği kedilerime verdim. Çünkü ben onların ablasıyım.

Erzurum'un Köprüköy ilçesindeki önceki gün meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ahırları yıkılan Kırmacı ailesinin 4 yaşındaki kızları Hira Kırmacı, Kızılay görevlilerinin verdiği ekmeği kedilerle paylaştı. Minik Hira, "Anne ve iki yavrusu, yıkılan ahırımızda yaşıyordu. Şimdi onlar da dışarıda kaldı. Amcaların verdiği yiyeceği kedilerime verdim. Çünkü ben onların ablasıyım" dedi.

Köprüköy ilçesinde 19 Kasım’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde Alaca Mahallesi'nde 10, Duatepe Mahallesi'nde 11, Kındağut ve Kayabaşı mahallelerinde 2, Topçu Mahallesi’nde 20 olmak üzere toplam 45 evde ağır hasar oluştu. Depremde, Topçu Köyü’nde oturan Kırmacı ailesinin de ahırları yıkıldı. Ahırda kalan kedi ve 2 yavrusu dışarıda kaldı.
‘DEPREMDE AHIR YIKILINCA KEDİLERİM ÖLDÜ DİYE ÇOK ÜZÜLDÜM’

Esengül- Mehmet Kırmacı çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Hira Kırmacı, kedileri yalnız bırakmıyor. Kızılay görevlilerinin verdiği ekmeği onlarla paylaşan Hira, kedileri çok sevdiğini söyledi. Hira Kırmacı, "Depremde çok korktum. Ahır yıkılınca kedilerim öldü diye çok üzüldüm ama onları görünce çok sevindim. Köyde, amcaların bana verdiği yiyeceği ben de onlara getirip veriyorum. Çünkü ben onların ablasıyım. Onları çok seviyorum" dedi.

(DHA)

Öne Çıkanlar