32. Ankara Film Festivali tarihleri belli oldu

32. Ankara Film Festivali tarihleri belli oldu
Festivalin Ulusal Yarışmalar bölümü, uzun, belgesel ve kısa film dallarında yarışacak 2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galalarına ev sahipliği yapacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu yıl 32.’si düzenlenecek olan Ankara Film Festivali, 4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. Festival, klasik filmlerin yanı sıra Türkiye ve dünya sinemasından en yeni örnekleri sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşturacak.

Festivalin Ulusal Yarışmalar bölümü, uzun, belgesel ve kısa film dallarında yarışacak 2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galalarına ev sahipliği yapacak. 5 yıldır Türkiye sinemasının yenilikçi projelerini keşfeden Proje Geliştirme Desteği, ilk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılara da maddi destek olacak.

Festivalin özel seçkilerle yeni ve klasik filmleri buluşturan "Dünya Sineması", yılın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş filmlerin gösterildiği "Festivallerden" ve usta yönetmenleri filmleriyle hatırlayan "Anısına" bölümleri bu yıl da zengin bir programla sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu arada, festivalin bu yılki afişi, tasarım öğrencilerine ve sanatçılarına açık çağrıyla yapılacak yarışma sonucu seçilecek.

BAŞVURULAR 1 MART’TA BAŞLIYOR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Yarışmalar ve Proje Geliştirme Desteği’ne başvurular 1 Mart 2021 tarihinde açılacak. Festival ile ilgili gelişmeler ve yarışma başvuruları filmfestankara.org.tr adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Öne Çıkanlar