3 kişinin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polise indirimli para cezası

3 kişinin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polise indirimli para cezası
Lice'de biri 10 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 kişinin ölmesine neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Burhan Kolbaşı hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezası para cezasına çevrildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 19 Haziran 2017 tarihinde polis Burhan Kolbaşı'nın sürücüsü olduğu zırhlı araç, karşı yönden gelen minibüse çarpmış ve 10 yaşındaki Zilan Yamankılıç, minibüs sürücüsü Remzi Menteşe ve yolcu İlhan Ayaş’ın yaşamını yitirmişti.

Hakkında "taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak" suçundan dava açılan Kolbaşı’nın karar duruşması bugün görüldü. Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaya Yamankılıç ailesi ve avukatı ile sanık Kolbaşı’nın avukatı katıldı. 

SAVCI CEZA İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, sanık Kolbaşı’nın bilirkişi raporlarında "asli kusurlu" olduğu, diğer sürücü Remzi Menteşe’nin herhangi bir kusuru olmadığına işaret etti. Savcı, sanığın "taksirle birden çok kişinin ölümü veya yaralanması" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

Yamankılıç ailesinin avukatı ise, mütalaaya iştirak ettiklerini, lastiğin patlamasına etken olarak gösterilen bilinmeyen cisim şeklinde bir nitelendirmenin bilimsel olarak açıklanmasının mümkün olmadığını söyledi. Avukat, "Raporlardaki aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz" diyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi. 

Sanık avukatı ise, müvekkilinin araç sürücüsü olarak araç bakımından sorumlu olmadığını ileri sürerek, beraat istedi. 

ÖNCE CEZA İNDİRİMİ UGULANDI SONRA PARA CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanık Burhan Kolbaşı hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümü" suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, ardından sanığın geçmişi, yargılama sürecindeki pişmanlığa ilişkin davranışlarını gerekçe göstererek, cezayı 4 yıl 2 aya indirdi. Mahkeme, bu cezayı da 45 bin 600 TL para cezasına çevirdi. (MA)

Öne Çıkanlar