28 LGBTİ+ yazdı: Gökkuşağından Ezgi'ye mektuplar

28 LGBTİ+ yazdı: Gökkuşağından Ezgi'ye mektuplar
Suruç'ta IŞİD'in saldırısında katledilen Aydan Ezgi Şalcı’nın yarım kalan düşünü LGBTİ+ aktivisti Loren Elva tamamladı. 'Gökkuşağından Ezgi’ye Mektuplar' kitabı Ceylan Yayınları’ndan çıktı.

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Samsun Kızıl Okyanus LGBTİ+ oluşumu aktivisti Aydan Ezgi Şalcı, LGBTİ+’ların yaşam mücadelelerinden oluşan bir kitap hazırlamayı düşlüyordu. Fikrini Suruç'a doğru yola çıkmadan günler öncesinden LGBTİ+ aktivistleri ile paylaşmıştı. Suruç’ta yaralananlardan LGBTİ+ aktivisti Loren Elva, "Hiçbir düş yarım kalmayacak" sözünden yola çıkarak Aydan Ezgi’nin düşünü yarım bırakmadı.

"Gökkuşağından Ezgi’ye Mektuplar" kitabı Ceylan Yayınları’ndan çıktı. Kitapta 25 şehirden 28 LGBTİ+’nın yazdığı mektuplar yer alıyor.

Kobane’ye ağaç dikmeye, çocuklara oyuncak götürmeye, çocuk parkı yapmaya ve kütüphane kurmaya giden 318 kişi 20 Temmuz 2015 günü 19 şehirden Suruç’a, Amara Kültür Merkezi’ne gelmişti. Sınırlara duvar örmek yerine kıyametin koptuğu bir yere zeytin ağacı dikmeye gidiyorlardı. Tarih onları Düş Yolcuları olarak hatırlayacak. İşte o düş yolcularından biriydi Aydan Ezgi Şalcı, bir düşü düşlerken başkar bir düşü de mümkün kılmak istiyordu. Şalcı, Türkiye’nin her yerinden LGBTİ+’ların kendi yaşam mücadelelerini anlattıkları mektuplardan oluşan bir kitap çıkarmak istiyordu ve heyecanını ilk Loren Elva ile paylaşmıştı. Suruç’a birlikte giderkende yolda kitap çalışması üzerine konuştular. Çok heyecanlıydılar. Ne yazık ki Aydan Ezgi Şalcı, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta İŞİD’in bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Fakat Şalcı’nın, 6 yıl önce başlattığı bu düş geçtiğimiz Haziran ayında, "Gökkuşağından Ezgi’ye Mektuplar" adıyla kitaplaştı.

Diğer bir düş yolcusu Loren Elvan tarafından hazırlanan kitabın gelirleri ise hiçbir geliri olmayan tutuklu LGBTİ+lara ve ihtiyaç sahibi çocuklara gönderilecek. Kitaba ulaşmak isteyenler instagramdan @gokkusagindanezgiyemektuplar sayfası ile iletişime geçebilirler.

Öne Çıkanlar