24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 'Araftan Çıkmak' temasıyla 27 Mayıs'ta başlayacak zleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27 Mayıs'ta başlıyor. Bu yıl "Araftan Çıkmak" temasıyla düzenlenecek olan festivalde dünyanın dört bir yanından direnen, ilham veren ve dayanışan kadınların hikâyelerini anlatan yapımlar yer alacak.

İKİ AŞAMALI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. 27 Mayıs’ta düzenlenecek basın toplantısıyla başlayacak çevrimiçi gösterimler Festivalscope platformu üzerinden izlenebilecek. 3 Haziran’da sona erecek çevrimiçi gösterimlerin ardından 4 Haziran’da yapılacak törende Uçan Süpürge Ödülleri sahiplerine verilecek. Festival filmleri 4-11 Haziran arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve CerModern’deki açık hava sinemasında izleyicilerle buluşacak.

ONUR ÖDÜLLERİ NUR SÜRER VE ZUHAL OLCAY'IN

Bu yıl onur ödülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay'a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu-şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen Ekin Fil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün'e, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Ahsen Eroğlu'ya verilecek.

BİLETLER 25 MAYIS'TA SATIŞA SUNULACAK

Festival biletleri çevrimiçi gösterim platformu Festivalscope üzerinden 25 Mayıs’tan itibaren satışa sunulacak. Her film, programda belirlenen gün ve saatte gösterime açılacak ve üç gün boyunca gösterimde kalacak. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern’deki açık hava sinemasında yapılacak gösterimlerinin biletleri ise 1 Haziran’dan itibaren Biletix üzerinden satılacak.

Festival, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, UN Women, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği – KAİSDER başta olmak üzere 20’ye yakın kurumun destekleriyle gerçekleşecek. Ayrıca, Kendine Has, CerModern, Penti ve festival tanıtım kampanyasını üstlenen MG Ajans da festivale katkıda bulunan kuruluşlar arasında. Programda ülkelerinin filmleri gösterilen Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç elçilikleri de festivale her yıl olduğu gibi destek verdi.

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin film programına dair detaylı bilgiye bu linkten ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar