'24 Haziran’da tüm sorunlarımızı çözmeliyiz'

'24 Haziran’da tüm sorunlarımızı çözmeliyiz'
'68'in 50’ci yıllı' panelinde konuşan HDP Bitlis Milletvekilli Mizgin Irgat ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ortak talepler için birlikte mücadeleyi işaret etti.

POLİTİKA - Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü tarafından Seyhan'daki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen '68'in 50’ci Yıllında Emperyalizme Karşı Mücadele ve Günümüzün Görevleri' konulu panelde 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan anılırken 'emperyalizme karşı mücadele' tartışıldı.

EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekilli Mizgin Irgat ve Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi Levent Tüzel katıldı.


'68'in 50’ci Yıllında Emperyalizme Karşı Mücadele ve Günümüzün Görevleri' paneli

'İKTİDARLARINI DEVAM ETTİRMEK'

Sözlerine, Türkiye halklarının hep birlikte 1920’lerde Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı zaferin en büyük emperyalizme karşı verilen savaş olduğunu belirterek başlayan CHP Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı, dünyanın büyük emperyalist güçlerinin sömürmek istediği ülkelerde işbirlikçi bulmaya çalıştığını söyledi:

"Bu emperyalistler yönetmek istediği ülkelerde onursuz ve omurgasız bir anlayışla işbirliği yaparlar. ‘Ey Amerika diyeceğim. Ben söyleyeceğim şeye bakma, bakma benim derdim ülkeyi iç siyaseti yönetmek’ diyerek ülkenin bütün kaynaklarını onlara peşkeş çekerler."


CHP Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı

AKP’nin üniversitelere saldırmasını "mücadele eden gençleri korkutmak" olarak tarif eden Atıcı, "Gençler emperyalistlere karşı mücadele ettiği için işbirlikçiler mücadele eden gençlere saldırmaya başladı. Barış için imza atan akademisyenleri işleri ellerinden alındı. Bunların tek amacı var. İktidarlığını devam etmektir" dedi.

CHP’Lİ ATICI: HDP’YE OY VERENLERİN İRADESİ GÖRÜLMÜYOR

HDP’nin siyaset dışı bırakılmak için çalışıldığını belirten Atıcı, "HDP’ye oy verenlerin iradesi görülmüyor. HDP’yi ya da İyi Parti’yi yok edebilirler mi hayır edemezler. Bizlerin ortak yolu var. Emperyalizme karşı mücadeledir. Bugün bizlere düşen görevde budur. Hep birlikte hareket etmemeliyiz" dedi. Kürt sorununun sadece HDP ile çözülmeyeceğini belirten Atıcı, "Kürtlerin yaşadığı sorunları Türkler, Alevilerin sorunlarını Müslümanlar söylemedikçe bu sorunlar çözülmez. Tüm sorunlarımız çözmek için 24 Haziran’da tüm sorunlarımızı çözmeliyiz. Seçim sürecinde ortak taleplerimiz üzerinde birlikte mücadele etmeliyiz" diye belirtti.


EMEP MYK üyesi Levent Tüzel

CHP Mersin Milletvekilli Aytuğ Atıcı'nın ardından sözalan EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, Türkiye toplumunun geçmişten bugüne kadar bir sürü acı yaşadığını ve 24 Haziran günü bu acıların cevabını vereceğini belirtti. 68'in üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen bugün yaşananların o günlerden farksız olduğunu dile getiren Tüzel, iktidarın kendisini ayakta tutmak için her dönem devrimci gençlere saldırdığını ve buna karşı mücadelenin her dönemden daha fazla bugün gerekli olduğunu söyledi. Suriye’de süren savaş içerisinde Türkiye’nin emperyalistlere karşı mücadele etmediğini ve ülkede milletçiliği yükseltmek ve siyasi iktidarlığını devam etmek için olduğunu aktaran Tüzel, AKP’nin ülkeyi enkaza çevirdiğini ve bu enkazı demokratik yöntemlerle ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

HDP'Lİ  IRGAT: HALK İKTİDARINI SAVUNACAĞIZ

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan şahsında tüm devrimcileri saygı ile anarak sözlerine başlayan HDP Bitlis Milletvekilli Mizgin Irgat, 68 kuşağının en önemli özelliğinin kendi çıkarları değil, halkın çıkarları olduğunu ve Deniz Gezmiş'in idam edilirken son sözlerinde "Yaşasın Kürt ve Türk hakların kardeşliği" sözleri yüzyıllar boyunca unutulmayacağını kaydetti. 68 kuşağındaki  mücadelenin bugün de devam ettiğini dile getiren Irgat, "O günlerde yaşanan sorunlar bugün de devam ediyor. Bu seçimde gerçek halk iktidarını savunacağız. Bunu yaratmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.


HDP Bitlis Milletvekilli Mizgin Irgat

‘GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ’

Denizlerden bugüne kadar gençlere karşı karanlık vaat edenlere karşı mücadele edeceklerini kaydeden Irgat, "Üniversiteleri bölmeye çalışanlara karşı demokratik üniversiteleri savunacağız. 24 Haziran Tek adamdan kurtulmak günü olarak ilan ediyoruz. Kadınlar sokakta Mecliste yaşamın her alanda dışlanıyor. Bu süreci en çok HDP yaşadı. Vekilli düşürülenlerin çoğunluğunun kadın oluşması kadın mücadelesine bir saldırı olarak görüyoruz. Biz kadınlar olarak 24 Haziran’da gereken cevabı vereceğiz" diye konuştu. HDP siz bir Meclisin ve ülkenin de baraj altında kalacağını söyleyen Irgat, bunu isteyenlerin ülkenin çokluğuna ve renkliliğine karşı olmak olduğunu söyledi.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar