19 sene olanlar Allah’ın suçu mu şimdi!

Ben bir Ateist olarak dine ve Allah’a şimdiye kadar hiç saygısızlık etmedim ama siz gerçekten betersiniz. İleride yargılandığınızda mahkeme heyeti Allah’ı sanık sandalyesine oturtmayacak.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 görevi var, AKP’de başkan, siyasette başgan. O yüzden adalet mekanizması bu 2 başlılığı 2’den 1’e indirmiş, başkanken konuştuklarını eleştirdiğinizde de eleştirinizi başgana söylenmiş gibi algılayıp herkese dava açıyor. O yüzden arasıra kendisine başkanımsı başgan diyorum.

Hep söyledim, Türkiye 12 Eylül’den itibaren en cahil siyasetçilerin piyasada olduğu bir dönemi yaşıyor. Esasında sadece Türkiye değil, dünya bu sorunla karşı karşıya, bence nedeni de global sistem, devletler artık şirketler tarafından yönetiliyor. Bu esasında kapitalist sistemin son çırpınışları. Son çırpınışları deyince hemen bitecek olarak algılamayın, çünkü ne zaman bir öngörü yapsak gazeteci olarak, "Amma atıyorsun, hâlâ bişey olmadı" lafını çakıyor bu toplum, çünkü yazılanın ertesi gün olacağını sanıyor.

Oysa bu bir sistem ve yıkılması o kadar da kolay değil. 15 Temmuz’dan 2 yıl önce "Dava valizim hazır" diye yazdığımda da, 2008’de "Erdoğan iktidardayken Gülen Türkiye’ye gelemez" diye yazdığımda da ve son olarak 2003’te Erdoğan ve AKP iktidara geldiğinde Fransa’ya neden göstererek iltica ettiğimde de ben bize göre seneler ama tarihe göre kısa sürede haklı çıktım. Sadece ben mi, benim gibi kaç kişi yazdı ve konuştu bunları. Bizlerin geçmiş yazı ve konuşmalarına bakın, Sedat Peker’in söylediklerini kaç yıl önce söylemişiz, o zaman belki biraz daha fazla anlarsınız kıymetimizi.

Bugün geldiğimiz noktaya bakalım:

Süleyman Soylu: Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.

Abdurrahman Dilipak: Dövizde Dolar 12, Euro 13 bariyerini aştı. Umarım bir çözüm yolu bulmuşlardır. Bu doları çıkaran da düşüren de Allah'tır! Herşey Allahın iradesi içindedir, Biz Onun rızasına yönelmemiz gerek.

Ziraat Bankası: Kur Korumalı TL Katılma Hesapları’ karşılaşılan olağanüstü durum sebebiyle kamu yararı dikkate alınarak maslahat ilkesi çerçevesinde değerlendirildiğinden İslami Finans İlke ve Esasları’na uygun görülmüştür.

Nureddin Nebati:

Faşizmin de, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesinin de, bankaların saçmalamasının da, birisinin bakan olması ve bişeyler yapabilmesi de, hepsi Allah’a kalmış durumda.

Ne yalan söyleyeyim, ben bir Ateist olarak yaşamım boyunca Allah’a karşı hiç saygısızlık etmedim, insanların inandığı Allah’ın birilerinin birilerini öldürmesi için emir verdiğini, birilerinin zengin olması için doları inip kaldıracağını da hiç düşünmedim.

Sadece kafama takılan bişey var, burada Soylu, Dilipak, Ziraat Bankası ve Nebati’nin açıklamalarında Allah adında gizledikleri esasında Erdoğan mı, suçu üstü kapalı Erdoğan’a mı atıyorlar?

Dedim ya, ben bir Ateist olarak dine ve Allah’a şimdiye kadar hiç saygısızlık etmedim ama siz gerçekten betersiniz. İleride yargılandığınızda mahkeme heyeti Allah’ı sanık sandalyesine oturtmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi