17 yıllık kadavra toprağa verildi

17 yıllık kadavra toprağa verildi
2001 yılında yaşamını yitiren Erkut Uçuk'un cenazesine, onun sayesinde yıllarca tıp eğitimi alan öğrenciler de katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yıllarca anatomi derslerinde kullanılan bir kadavra, 17 yıl sonra toprağa verildi. 2001 yılında yaşamını yitiren Erkut Uçuk'un cenazesine, onun sayesinde yıllarca tıp eğitimi alan öğrenciler de katıldı.
Cenazesi yıllarca tıp eğitiminde kadavra olarak kullanıldı. NTV'nin haberine göre, ölümünden 17 yıl sonra tıp öğrencileri tarafından toprağa verildi. 

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

65 yaşındaki Erkut Uçuk, 2001 yılında Ankara'da bir otelde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 15 gün cenazesini alan olmadı. Hakkında 'kimsesizdir' raporu tutuldu. Uçuk'un cenazesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kadavra olarak kullanılmaya başlandı. Kadavra, 2004 yılında, o dönem yeni açılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

'AİLESİ BİZ ÖĞRETIM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER OLMUŞTUK'

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Anatomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rengin Kosif, "Bizim kadavramız da kimsesiz bir kişiydi ve 14 yıl biz onunla beraberdik. Bugün biz ona son görevimizi yaptık. Onun ailesi artık biz öğretim üyeleri ve öğrenciler olmuştuk" dedi. Kadavra, Çığırtkanlar mezarlığında toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar