100 bin euro için aralıksız 50 saat dans

100 bin euro için aralıksız 50 saat dans
Hollanda'da düzenlenen De Dansmarathon isimli dans yarışmasında belirlenen 100 bin euroluk ödülü almak için 200 katılımcı 50 saat boyunca dans etti.

Hollanda'da yayın yapan SBS 6 isimli kanalının düzenlediği "Dans Maratonu" (De Dansmarathon) adlı programda 200 katılımcı, 100 bin euroluk para ödülünü alabilmek için kıran kırana 50 saat aralıksız dans etti.

Yüzlerce adayın büyük ödül için çocukluklarından kalma ölümcül oyunlarda birbirleriyle yarışmasını anlatan popüler dizi "Squid Game"e benzetilen etkinlik, kamuoyunun tepkiye yol açtı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hollanda televizyonlarından yayınlanan en uzun program olan Dans Maratonu, Perşembe akşamı başladı. Akciğer hastalarının tedavisi için çalışan fona destek sağlamayı amaçlayan yarışmaya, 100 çiftten oluşan 200 dansçı katılım gösterdi.

Cumartesi akşamı saat 22:30'a kadar devam eden yarışmada katılımcılar sadece yeme, içme ve tuvalet ihtiyacı için mola verdi. 50 saatte toplam 35 dakika mola veren Twatha ve Jermaine adlı çift, yarışmayı kazanarak, 100 bin euroyu almaya hak kazandı.

İki gün boyunca dans eden bazı yarışmacılar sedye ile pistten ayrılmak zorunda kaldı. Susuzluk ve yorgunluk yüzünden bayılan yarışmacılar oldu. Elemeler sırasında ise bir yarışmacı düşerek belini kırdı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, ve sağlık çalışanı yarışmaya tepki gösterdi. Ayrıca Fizyolog Maria Hopman, yarışmayı son günlerin popüler Netflix dizisi "Squid Game"e benzetiyor.

Öne Çıkanlar