Yargıtay'ın 10 Ekim Katliamı kararına tepki: Failler çok yakında serbest kalabilir

Yargıtay'ın 10 Ekim Katliamı kararına tepki: Failler çok yakında serbest kalabilir
Yargıtay'ın 10 Ekim Katliamı davasındaki onama kararına eleştiren avukatlar, 'Şartlı salıverme hükümleri uygulanacak olursa faillerin bir kısmı çok yakında serbest kalacak' dediler.

10 Ekim Katliamı Avukat Komisyonu, Yargıtay’ın kararını açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden kararı değerlendirdi.

Yargıtay’ın katliamı "İnsanlığa karşı suç" olarak göremediğini, katliamda devletin ve kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin taleplerin reddedildiğini ifade eden avukatlar, "Taleplerimizin hepsinin reddine karar veren Yargıtay, sanık Erman Ekici yönünden, firari dosyadaki yargılamasıyla birleştirilmesi gerektiğini ifade ederek kararı bozdu. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı" dedi ve şöyle devam etti:

"Şartlı salıverme hükümleri uygulanacak olursa #10EkimAnkaraKatliamı faillerinin bir kısmı çok yakında serbest kalacak! Bu dava, bizler bitti demeden bitmeyecek."

'NE YAPARSAK YAPALIM ADALETE AÇ OLMA HALİMİZ GEÇMİYOR'

Gazete Duvar’a konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun,Yargıtay’ın 10 Ekim Katliamı ana davasına ilişkin kovuşturma ve yargılama sürecinde eksikliklerin olduğunu ve buna dönük itirazlarını dile getirdiklerini söyledi.

10 Ekim Katliamı dolayısıyla değil, örgüt üyeliği kapsamında cezalandırılan isimlerin olduğunu ve bunların tehlike arz ettiğini söyleyen Coşgun şöyle konuştu:

"Bu başından beri istenilen şeyin son aşaması. Bizi şaşırtmayan bir adaletsizlikle buluşmuş oluyoruz. Başından beri cezasızlık dediğimiz sürecin son tuğlasını Yargıtay’ın onamasıyla koymuş oluyorlar. Yargıtay hiçbir talebimizi kabul etmeyerek hukuksuzluğu tartışmaya da açacak. ‘Ankara Gar Katliamı kapsamında dahilleri yoktur, örgüt üyeleridir’ denilen sanıklar var. O sanıklar da çok tehlikeli ve aktif rol oynayan isimler. Biz o isimlerin katliam kapsamında dahil oldukları gözetilerek cezalandırılmalarını istemiştik. Görünen o ki ne yaparsak yapalım adalete aç olma halimiz geçmiyor. Bizim adalet arayışımız, çırpınışlarımız devam edecek."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar