10 Ekim Davası’nda firari sanıklar hakkında bilgi istenecek

10 Ekim Davası’nda firari sanıklar hakkında bilgi istenecek
10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nda mahkeme, firari sanıkların mali araştırma raporlarının yanı sıra Suriye Görev Gücü’nden firari sanıklar hakkında bilgi istenilmesine karar verdi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın firari sanıkları ve insanlığa karşı suçtan yargılanan Erman Ekici’nin yönünden devam eden davanın 15’inci duruşması Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Avukatların beyan ve talepleri ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme ara kararında firari sanıkların mali araştırma raporları, Suriye Görev Gücü’nden firari sanıklar hakkında bilgi istenilmesine, katliam faili Halil İbrahim Durgun’a yardımcı olan Deniz Duman hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

KASIM GÜLER DİNLENECEK

Sanıklar hakkında yakalama emrinin devamına karar veren mahkeme, Kasım Güler ve Gökhan Kardemir’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, avukatların firari sanıklarla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ödül listesinin dayanakları olarak belirtilen belge ve bilgiler ile fotoğraf albümünün getirtilmesine yönelik talepleri de reddetti.

Sanık Erman Ekici’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar