1,3 milyarlık dev ihale de 'yabancı'ya gitmedi: Cengiz İnşaat yine sahnede

1,3 milyarlık dev ihale de 'yabancı'ya gitmedi: Cengiz İnşaat yine sahnede
Rize’ye yapılacak maliyeti yaklaşık 1 milyar 719 milyon lira olan İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesini Cengiz İnşaat aldı. İhale duyuru ilan verilmeden özel davetle yapıldı.

Rize’ye yapılacak İyidere Lojistik Limanı inşaatı ihalesinin sonucu açıklandı. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 719 milyon lira olan ihale, 16 Temmuz'da, kanunun esas olarak öngördüğü rekabetçi "açık" usul yerine, tartışmalı 21b usulüyle gerçekleştirildi.

Duyuru ilanı verilmeden, özel olarak davet edilen şirketlerle gizli kapaklı yapılan ihalenin sonuç ilanı 1 Eylül'de yayınlandı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, ihale, 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı'na verildi. Sözleşmede, projenin 28 Ağustos 2020 – 11 Aralık 2023 tarihleri arasında 1.200 günde tamamlanması öngörüldü.

İKİ GÜNDE İKİ İHALE BİRDEN ALDI

Cengiz İnşaat, 16 Temmuz'da yapılan Rize İyidere Lojistik  Limanı ihalesinden iki gün önce 14 Temmuz'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bu yıl düzenlediği en büyük ihalelerden biri olan 953 milyon liralık Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı" ihalesini de kazanmıştı.

Rize İyidere Lojistik Limanı, konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet vermek üzere planlandı. Liman terminal sahası, deniz doldurularak oluşturulacak.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, "Trabzon-Aşkale Yolu Zigana Tüneli Bağlantı Yolları İkmal İnşaatı" için 14 Temmuz tarihinde bir ihale düzenledi. İhale, Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat’a 953 milyon 203 bin TL bedelle verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Cengiz İnşaat arasında 27 Ağustos tarihinde sözleşme imzalandı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar