İmamoğlu: Yakında bu şehre 150 kreş hediye edeceğiz

İmamoğlu: Yakında bu şehre 150 kreş hediye edeceğiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21 ilçede kurulan 32 ‘Yuvamız İstanbul’ kreşinden mezun olanlara belge dağıttı.

İstanbul’un 21 ilçesinde faaliyet gösteren toplam 32 ‘Yuvamız İstanbul’ kreşinden mezun olan 742 minik öğrenciye mezuniyet belgeleri dağıtıldı.

Mezuniyet töreninin yapıldığı Yenikapı Miting Alanı’na çocukların alkışları eşliğinde giren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu velileri selamladı. Öğrencilerin söylediği şarkıların ardından platforma çıkan İmamoğlu şöyle konuştu:

'BELKİ DE İBB'NİN EN BÜYÜK HİZMETİ OLACAK'

"Çok güzel ve çok güçlü bir manzara. Çocuklarımızın bu güzel görüntüsünü, bu neşeli, özgüven dolu, pırıl pırıl yüzlerini görmek ve onlara umutlu gözlerle bakan velileri görmek, beni dünyanın en mutlu insanı yaptı şu anda. Gerçekten her çocuğun beceri ve yaratıcılığını özgürce ortaya koyacağı ortamları, imkanları onlara sağlamak ve böylesi bir ortamda yetişmelerini İstanbul’da ortaya koymak, belki de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geleceğe dair en büyük hizmeti olacaktı."

'BİZİ ALACAK STADYUM YOK İSTANBUL'DA'

"150 mahalleye 150 kreş" hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan İmamoğlu, destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek sözlerin şöyle sürdürdü:

"Biz, ‘İstanbul'da 150 mahalleye 150 kreş’ diyerek aslında büyük bir dikkati çektik. Bugün 21 ilçede 32 yuvamız, İstanbul Çocuk Merkezi’nde 150 sınıf ve 2 bin 884 kontenjana sahip olduk. Çok hızlı hareket ediyoruz. Çok yakında bu şehre 150 kreşi hediye edeceğiz. 150 kreş ne demek biliyor musunuz? İstanbul'un en büyük stadyumuna çocuklarımızın sığmaması demek. Düşünsenize; velileriyle, çocuklarıyla bir araya geldiğimizde bizi alacak stadyum yok İstanbul'da. Dolayısıyla ben, bu mühim projemizin en güçlü bir şekilde hayata geçmesi adına, elimden geleni yapacağımı buradan bütün İstanbullu hemşerilerime taahhüt ediyorum."

İmamoğlu, konuşmanın ardından, 32 kreşten mezun olan toplam 742 öğrencinin sertifikalarını öğretmenlerine teslim etti. İmamoğlu, minik mezunlar ve İBB kurmayları, ‘Şubadap’ çocuk müzik grubunun "Özgürlük" adlı şarkısını söyledi. Şarkı sonunda mezun öğrenciler keplerini havaya fırlattı. 

Öne Çıkanlar