'SADAT gölge genelkurmay olabilir'

'SADAT gölge genelkurmay olabilir'
Cumhurbaşkanlığı danışmanı Adnan Tanrıverdi'yi ASDER döneminden taşıyan bir isim yazdı.

HABER MERKEZİ- Emekli Tuğgeneral ve halen Cumhurbaşkanlığı danışmanı Adnan Tanrıverdi'nin kurduğu SADAT'a bu kez yakın cephesinden bir uyarı geldi.

İstiklal gazetesi yazarı Ramazan Ercan Bitikçioğlu, 'Gölge Genelkurmay tehlikesi..' başlıklı yazısında Tanrıverdi'yi 2000 yılından tanıdığını söyledi:

"YAŞ mağduru, muhterem ve mübarek meslektaşlarımın kurduğu, başında bugünkü Cumhurbaşkanlığı (askerî) Başdanışmanı E. Tg. Adnan Tanrıverdi ağabeyin olduğu ASDER’i henüz Cağaloğlu’nda faaliyet gösterdikleri günlerden (2000 senesi) tanıyorum.
Emekliydim. Yazmayı seviyordum. Meslektaşlarımla dernek vasıtasıyla bir araya gelip hasret gideriyor, hasbihal ediyor, hem de ASDER sitesine yazı veriyordum.

Hava Harp Okulu’nda takım komutanım olan E. Alb. Abdurrahman Tural ASDER başkan yardımcısı idi..

Adnan Tanrıverdi paşadan sonra başkanlığa şimdiki Üsküdar Üniversitesi rektörü E. Prof. Tb. Alb. Nevzat TARHAN bey geçti...

Kıymetli subay ve astsubay arkadaşlarımız vardı.. Dindar, beş vakit namazında niyazında insanlardan oluşuyordu kadro.

YAŞ mağdurlarının itibarının iade edilmesi ASDER ile gerçekleşti.. Hattâ TSK’dan binbaşı, yarbay rütbesiyle ihraç edilmiş arkadaşlarımız albay rütbesiyle emekli kabul ettirildi.. Sanıyorum emekli maaşları da arttı...

Neyse, ASDER birgün SADAT’ı kurma kararı aldı... Bendeniz iştirak etmedim. Kafamda bazı endişeler vardı..

Bunların başında da anlatmaya çalışacağım GÖLGE GENELKURMAY meselesi (endişesi) vardı."

Gökge kabine, derin devlet yapılanmaları ne kadar tehlikeliyse daha fazlasının bu tür oluşumlar için de 'muhtemel tehlike' olduğunu söyleyen Bitikçioğlu, "Zira bunların bizzat kendilerinde olmasa da, "elinde (silah) olanlarla" irtibatları olur" dedi.

SADAT'a yöneltilen kimi eleştirileri 'islam-müslüman düşmanlığı' olarak tanımlayan ve bunlara katılmadığını belirten Bitikçioğlu, kendi endişelerinin "bizzat SADAT kurucu ve üyelerinin bile iştirat edebileceği türden" olduğunu vurguladı ve devam etti:

"Bugün değilse bile ileride, bu kuruluşun bir danışma ve ticaret kuruluşu olmaktan çıkarılıp bir Gölge Genelkurmay’a dönüştürülebileceği endişesini taşıyorum...

Pekâlâ bu nasıl olabilir? Şöyle olur... (Birkaç madde halinde arz edeyim)

1) Bugünkü muhterem kadro da insan (fani) olduğu için, yarınlarda yerlerine gelecek kişiler arasına pekâlâ ajanlar yerleşebilir ve maazallah böyle bir tehlike zuhur edebilir..

2) Güç sahibi, söz sahibi olmak, riyaset maalesef insanoğlunun kanında (nefsinde) olan bir zaaftır...

3) Yarınlarda nüfûzu, parasal ve maddî gücü artan SADAT’ın kimi üyeleri muktedirliği; siyasî iktidarı devirmede, sinsi derin güçlerin yönlendirdiği türlü fitnelerde kullanamazlar mı?

4) Derin her türlü faaliyet tehlikelidir.

5) Kimi cemaat ve tarikatların bile milyonlarca dolarlık kasası olduğu, devlete sızmış elemanları ile iktidar ve yargıya müdahaleleri samimi olarak düşünülürse SADAT’ın böylesi bir akıbetten münezzeh olduğunu düşünmek aşırı saflık olmaz mı?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar