Rus milyarder Abramovich, Chelsea kulübünü satıp gelirini Ukrayna savaşı mağdurlarına bağışlayacak

Rus milyarder Abramovich, Chelsea kulübünü satıp gelirini Ukrayna savaşı mağdurlarına bağışlayacak
Roman Abramovich, Chelsea kulübünü satıp gelirini Ukrayna savaşı mağdurlarına bağışlayacağını açıkladı. Abramovich, Londra'daki evini de satışa çıkardı.

Chelsea kulübünün sahibi Rus milyarder iş insanı Roman Abramovich, kulübü satmaya karar verdiğini açıkladı.

Abramovich, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek" ifadelerini kullandı.

EVLERİNİ DE SATIYOR

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant ise parlamentoda yaptığı konuşmada, Rus milyarder Roman Abramovich'in yaptırımlardan son derece endişeli olduğunu ve Londra'da yaşadığı ev ve diğer bir daireyi satışa çıkardığını söyledi.

Bryant, yaptığı konuşmada, "Yaptırımlara maruz kalmaktan çok korkuyor, bu nedenle yarın yaşadığı evi ve başka bir daireyi daha elden çıkaracak" ifadelerini kullandı.

İngiltere 100’den fazla Rusya merkezli kuruma ve kişiye yönelik yaptırım açıklarken, Abramovich şimdiye dek bu listenin dışında kalmayı başardı. Sahip olduğu birçok gayrimenkulun yanında Chelsea futbol kulübünün de sahibi olan Rus milyarder liste açıklandığından beri ülkenin politikacılarının artan baskısı altında kalmaya devam ediyor.

Abramovich, cumartesi günü kulübün kontrolünü yardım vakfının yöneticilerine devrederken yetkililerin olası bir satış için hazır beklediği belirtiliyor. Bryant, konuşmasında Rus milyarderin bir İngiliz futbol kulübüne sahip olmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bloomberg milyarder endeksine göre 13,5 milyar dolar servete sahip Abramovich’in Londra’da birkaç evi var.

Times dergisi, Bryant’ın satışa çıkarıldığını söylediği gayrimenkulun Kensington Palace Gardens’ta bulunan 15 odalı ve 150 milyon sterlin değer biçilen ev olduğuna inanıldığını söyledi. Dergi diğer dairenin ise Chelsea Waterfront’ta bulunan ve 2018’de 22 milyon sterlin değerindeki gayrimenkul olduğunu iddia etti.

Pazartesi günü Abramovich’in sözcüsü ünlü milyarderin savaşı sona erdirmek için aracılık yapmaya çalıştığını açıklamıştı.

CHELSEA İÇİN 140 MİLYON STERLİN ÖDEMİŞTİ

Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfının mütevelli heyetine devretmişti.

Roman Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar