‘OHAL ilan edilebilir’ diyen Özgenç halktan özür diledi

‘OHAL ilan edilebilir’ diyen Özgenç halktan özür diledi
'Bu açıklamalarımla, kişilerin gelecek endişelerinin artmasına ve hatta, ülkemiz ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verdiysem, milletimden özür dilerim.'

AKP iktidarı döneminde hazırlanan reform yasalarının mimarları arasında yer alan ünlü hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebileceğini söylemesinin ardından açıklamalarına bir yenisini ekledi. Geri adım atarak özür dileyen Özgenç, çıkış yolu olarak piyasa ekonomisini işaret etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana, terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesini sağlayacak yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, ağır ekonomik bunalım sonucu OHAL ilan edilebileceğini söylemesinin ardından, iki gün içinde üçüncü açıklamasını yaptı.

Olağanüstü halin arzu edilen bir durum olmadığını, mecbur kalındığını savunan Özgenç açıklamasında, "Bu açıklamalarımla, kişilerin gelecek endişelerinin artmasına ve hatta, ülkemiz ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verdiysem, milletimden özür dilerim" ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar