İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Mart sonu itibariyle görevi bırakıyorum

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Mart sonu itibariyle görevi bırakıyorum
Bali, görevi mart sonu yapılacak Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağını açıkladı. Bali, genel müdürlük görevi için genel müdür yardımcısı Hakan Aran'ı önerdiklerini duyurdu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bugün yaptığı basın toplantısında, "Mart sonunda genel kurul itibariyle görevi bırakıyorum" dedi.

Dün medyaya yansıyan istifa haberlerinin ardından bugün basın toplantısı düzenleyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, genel müdürlük görevini mart ayında bırakacağını açıkladı.

Mart ayına kadar İş Bankası Genel Müdürü olarak görevine devam edeceğini açıklayan Bali, "Uygun görülürse yönetim kurulunda göreve devam edeceğim. Bu toplantıyı dünkü haberler nedeniyle yapmış değiliz, önceden planladık. Genel müdürlüğe önerdiğmiz isim genel müdür yardımcımız Hakan Aran" dedi.

Dün Bloomberg ajansı Bali'nin istifa ettiği yönünde bir haber yayınlanmış, İş Bankası'ndan KAP'a bu haberi yalanlayan açıklama gelmişti. Açıklamada, "Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır" denilmişti.

Bali, "Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil. Bu kural işlemeseydi de görevimi bırakacaktım" diye konuştu.

Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart sonunda yapılacak genel kurulda bırakacağım. Uygun görülürse yönetim kurulunda devam edeceğim" dedi.

Bali, "Çok açık ifade edeceğim; hiçbir zaman siyaset düşünmedim ve düşünmeyeceğim. Başarılı siyasetçilerin hepsi, gençlik yılları okul çağlarından başlayarak bu yola girmişler. Deneyimler kazanarak… Bizim deneyimlerimiz bu değil, farklı… Bu nedenle benim iş yapma gayretim ve kariyerimle tam örtüştüğü kanaatinde değilim. Siyaset ayrı bir kulvar. Hiçbir zaman böyle bir şey düşünmedim. Geçmişte gündeme geldi, bizim dışımızda gündeme geliyor zaman zaman.. Bunlar da tahmin ve temenniye dayanan şeyler…" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar