Fransa, büyük şirketlerini korumak için 'kamulaştırmaya' hazır

Fransa, büyük şirketlerini korumak için 'kamulaştırmaya' hazır
Fransa, büyük şirketlerini piyasalardaki koronavirüs salgını kargaşasından korumak için kamulaştırmaya hazır olduğu açıklamasında bulundu.

Fransa, en büyük şirketlerini koronavirüsten kaynaklanan piyasa kargaşasından korumak için nihai silahını kullanmaya hazır: Kamulaştırma.

Hükümetin bütçe planlarını yeniden düzenlemesi ve ekonomiye destek için milyarlarca euro harcayabileceğini duyurması ile birlikte, Maliye Bakanı Bruno Le Maire, devletin ülkenin en büyük şirketlerini korumak için elinde ne araç varsa kullanarak müdahale edebileceğini belirtti.

Le Maire, "Elimdeki araçların tümünükullanmaktan çekinmeyeceğim" dedi ve "Bu sermayelendirme olabilir, bu hisse alımı olabilir, ihtiyaç duyulursa kamulaştırma terimini de kullanabilirim" şeklinde görüş bildirdi.

Böyle bir hareket, 2017 yılında devletin ekonomideki rolünü azaltma vaadi ile iktidara gelen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ekonomik felsefesi ile ters düşecek.

Birçok işçinin evinden çıkamaması ve işletmelerin faaliyetlerini durdurması dolayısıyla, Macron, devletin ekonomiye daha önce görülmemiş bir şekilde müdahale etmesini sağlayarak bu felsefeden geri adım atabilir. Aralarında emeklilik düzenlemelerini de içeren Macron'un reformları da askıya alındı.

Öte yandan, Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandıran uygulamanın kontrol edilmesi için 100 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini kaydetti.

Zorunlu haller dışında dışarı çıkanların 135 euroya kadar para cezasına çarptırılacağını ifade eden Castaner, bu uygulamanın kontrol edilmesi için ülke genelinde 100 bin polis ve jandarmanın görevlendirildiğini belirtti.

    İlgili Haberler
    Öne Çıkanlar