Bu da Fed'in bağımsızlığı tartışması

Bu da Fed'in bağımsızlığı tartışması
Türkiye'de Merkez Bankası'nın bağımsızlığı bir ara çok tartışıldı. Trump’ın aday gösterdiği Moore tepki alınca, bu kez ABD'de Fed'in bağımsızlığı tartışması açıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Yönetim Kurulu Üyeliği için aday gösterdiği Stephen Moore'a tepkiler sürüyor. Trump'ın Fed için aday gösterdiği Moore'a tepki gösteren Temsilciler Meclisi üyesi Carolyn Maloney, "Moore gibi birinin Fed para politikası kararlarının parçası olmasına imkan vermek Fed'in bağımsızlığını ve kredibilitesini tehdit eder" dedi.

Kongre Ortak Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı olan Temsilciler Meclisi Üyesi Carolyn Maloney, Moore'nin Fed üyeliği için karar verecek Senato Bankacılık Komitesi'ne bir mektup gönderdi. Komite Başkanı Senator Mike Crapo ve Başkan Yardımcısı Senatör Sherrod Brown'a hitaben yazdığı mektubunda Maloney, Moore'un faiz oranlarını belirlemeye yardım için gerekli niteliklerden ve siyasi bağımsızlıktan yoksun olduğunu savundu.

Maloney mektubunda, "Moore gibi birinin Fed para politikası kararlarının parçası olmasına imkan vermek Fed'in bağımsızlığını ve kredibilitesini tehdit eder" ifadelerini kullandı.

Stephen Moore’a ek olarak Trump’ın Herman Cain’i de Fed’in Yönetim Kurulu’na girmesi için çabaladığı biliniyor.

HER İKİ ADAY DA ONAYLANMAMALI

CNBC tarafından Wall Street’teki uzmanlarla yapılan bir anket sonuçları Senato’nun Trump’ın iki adayını da onaylamaması gerektiğinin dile getirildiğini gösteriyor. Uzmanlar bu iki adayın para politikasını şekillendirmeye yetecek niteliklere sahip olmadığı görüşündeler.

Eski Wall Street Journal editörü Moore’un ve eski Cumhuriyetçi başkan adayı Cain’in politik olarak oldukça yanlı siyasal tarafları ağır basan adaylar oldukları da yine endişeye neden olan konular arasında.

ABD Başkanı Donald Trump, 22 Mart'ta yaptığı açıklamada, Stephen Moore'u Fed üyeliğine aday göstereceğini açıklamıştı. Moore, 2016 seçimlerinde Trump'ın ekonomi danışmanıydı. (EKONOMİ SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar