Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: 12 yıldır işe gelmeden maaş alanlar var

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: 12 yıldır işe gelmeden maaş alanlar var
CHP'li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 25 yıl sonra MHP'den devraldıkları belediyenin durumu özetledi: "12 yıldır işletme işletmiş kişi belediyeye gelmeden işçi maaşı almış. Şimdi gelmiş 'tazminatımı verin' diyor."

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Mersin'de 25 yıl sonra MHP'den CHP'ye geçen Toroslar Belediyesi'nde, mayıs ayı toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında yapıldı. Belediyedeki işten çıkarma söylentileriyle ilgili açıklama yapan Yıldız, belediyeden işçi çıkarmak istemediklerini ancak 12 yıldır işe gelmeden, çalıştığı birimi bilmeden maaş alan kişilere de haksız yere maaş ödenmesine son vereceklerini söyledi.

'GEREKİRSE 200 BÜROKRATIN 200'ÜNE DE SORUŞTURMA AÇARIM'

İşe gelmeden maaş alan çok sayıda kişi olduğunu ancak bunları tespit edilmesinde ciddi bir dirençle karşılaştıklarını aktaran Yıldız, "Bugün mesela bir arkadaşımız için soruşturma açtık. Emre itaatsizlikten ve verilen görevi yerine getirmemekten kaynaklı. Gerekirse ben, bu belediyede çalışan 200 bürokratın 200’üne de soruşturma açarım. Çünkü bu belediye hiç kimsenin babasının malı değil" dedi.

'MAAŞINI ALIYORSAN, ÇALIŞACAKSIN'

Yıldız, devamında şunları söyledi: "Hiç kimse bu belediyeden maaş alıp, gidip evinde ayaklarını uzatacak da değil. Maaşını alıyorsan, çalışacaksın. Çalışmayanları gizlemek noktasında bizim bürokratımız da bir hamle yapıyorsa, hepsini çok sevmemize, hepsiyle önümüzdeki beş yıl uyum içerisinde, huzur içerisinde çalışmak istememize rağmen, Toroslar halkının hakkına ve aleyhine hamle yapan insanları affetmeyeceğiz” diye konuştu.

'SEÇİM DÖNEMİNDE İŞE ALINANLAR BALKONDA OTURUP ÇAY İÇİYOR'

Son dönemde işe alınan personelin meslek grubuna bakılmadan, seçim kampanyasında çalıştırılmak üzere işe alındığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"İşten çıkarılacak arkadaşlarımıza gelince; bu arkadaşlarımızın çoğu herhangi bir iş için alınmamış. İşe giriş formları düzenlenmemiş, hangi meslek grubunda çalışacakları, ne iş için alındıkları belli değil. Belli ki kampanya döneminde çalıştırılmış ve şu anda Yunus Emre Kültür Merkezimizin üst katındaki balkonda oturuyorlar.

Arkadaşlara şu işi yapacaksınız bile denmemiş. Çok sayıda çalışan yapacakları iş belli olmadığı için sadece oturup bekliyorlar, çay içiyorlar. Gerçekten Toroslar Belediyesinin ihtiyacı için, Toroslar halkına hizmet için alınmış olsalardı bu arkadaşlar şu anda yukarıdaki balkonda oturuyor olmazlardı."

'ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI 'GELME' DEDİ'

Disiplin kararıyla 30 kişiyi bugün işten çıkardıklarını aktaran Yıldız, şunları anlattı:

"Yıllardır işe gelmediği gibi başka bir belediye idaresi seçilmesine rağmen yine de gelmemekte ısrar ediyorlar. Senin babanın malı mı burası? Kimin parasını kime veriyorum? Bu bütçeyi, babamın mirası olarak evimden getirmedim. Bir tanesinin savunmasını aldık diyor ki; 'önceki belediye başkanı bana gelme' dedi. Onun için bir yıldır işe gelmiyormuş.

Dedim tamam önceki belediye başkanı sana gelme demiş şifahen de bari bu sefer gelseydin ya zahmet olmazsa. Belediye başkanı değişti işte. 'Bana yazılı bir emir gelmedi' diyor. Peki sana yazılı emir verdiler mi işe gelme diye? Yani işin şirazesinden çıktığını düşünüyorum. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Yıllardır işe gelmemiş, işletme çalıştırıyor, gelmiş mali hizmetlere 'benim tazminatımı verin ben çıkacağım' diyor.

Yıllardır işe gelmeyeceksin, yıllardır maaş alacaksın, belediyenin yerini bilmeyeceksin sonra gelip diyeceksin ki 'ben kendim işten ayrılacağım, 12 yıllık tazminatımı vereceksiniz.' Olmaz arkadaşlar böyle bir şey. Adam arkadaşını arıyor diyor ki 'başkan değişti bizim işe gitmemiz lazım ama hangi birime gideceğimi bilmiyorum.' Böyle bir şey olmaz"

'BURADAN ÇALDIĞINIZ KAMUNUN PARASI'

Belediye meclis üyelerinden bu konuda destek istediklerini dile getiren Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"İşçilik hayatını biliyorum. Özel sektörde çalıştım. İki gün üst üste gelmeyin haber vermeden, patronunuz üçüncü gün kapının önüne koyar sizi. Buradan çaldığınız, kamunun parası. Bizim namusumuz ve bize emanet edilmiş olan namusumuzu çalıyorsunuz. Lütfen böyle bir şeyi savunmayın. Burada her birinize teslim edilmiş olan ve sizin namusunuz olan paranın hakkının çalınmasına müsaade etmeyin ve bunun tartışılmasına dahi izin vermeyin. Önümüzdeki günlerde verileri net bir şekilde ortaya koyarak açıklama yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz."

Öne Çıkanlar