İddia: Erdoğan 'Tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz' dedi

İddia: Erdoğan 'Tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz' dedi
Seçimde 22 yılın ardından ilk yenilgiyi alan AKP'de, partinin lideri Erdoğan'ın tek sorumlunun kendisi olmadığını söylediği öne sürüldü: "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Hepimiz sorumluyuz."

Artı Gerçek - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yenilgisiyle ilgili olarak kurmaylarına tepki gösterdiği ve "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var" dediği öne sürüldü.

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi bir oy kaybı yaşadı ve birçok kentte belediyeleri CHP’ye kaptırdı. Yarışı ikinci sırada tamamlayan AKP, 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim yenilgisi aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerini elinde tutmayı başaran CHP, AKP’nin elinden 3 büyükşehir ve 7 il merkez belediyesini daha aldı. Partinin oyları 2019 yerel seçimindeki yüzde 44,33'ten yüzde 35,48'e düştü.

Seçim değerlendirmesi devam eden AKP'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yönetiminde faturayı kime keseceği merak edilirken bir iddia ortaya atıldı.

'KİMSE, BİZE OY VERMEK İÇİN MECBUR DEĞİL'

İktidara yakın Türkiye gazetesinden Sevda Altunbaş'ın haberine göre, kimsenin seçim yenilgisi sorumluluğunu almak istememesi üzerine tepki gösteren Erdoğan'ın, “Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor. Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var. Ama burada ben tek başıma değildim, hepimiz sorumluyuz. Kongre diyorum, kongreye karşı olanlar bile var aramızda. ‘Ne gerek var kongreye’ deniyor. Bu nedenle, teşhisi doğru koyup tedaviyi iyi yapmamız lazım. Çünkü kimse, bize oy vermek için mecbur değil” dediği öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar