Erdoğan CHP'yi ziyaret edeceğini açıkladı: 'Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Kendisinin de ilk fırsatta CHP'yi ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin buna ihtiyacı var... Siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de siyasetin yumuşamaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Erdoğan, AKP'nin ekonomik krizin gölgesinde düzenlenen yerel seçimlerde ikinci parti konumuna gerilemesinden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yaptığı görüşmeyi değerlendirirken, "İktidar ve muhalefet arasında olumlu bir görüşme oldu. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var" dedi.

'TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VARDI'

Erdoğan, kendisinin de CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağını teyit ederek, "Türkiye'nin bu buluşmaya ihtiyacı vardı. İlk fırsatta ben de CHP'yi ziyaret edeceğim" ifadelerini kullandı.

'SİYASET YUMUŞAMA DÖNEMİNE GİRDİ'

Cuma namazı çıkışında konuşan Erdoğan'ın, Özel ile görüşmesine ilişkin açıklaması şöyle:

"Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP'de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz.

'İLK FIRSATTA CHP'Yİ ZİYARET EDECEĞİM'

Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız."

NE OLMUŞTU?

CHP'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden birinci çıkması sonrasında, Özgür Özel ile Tayyip Erdoğan dün (2 Mayıs 2024) AKP Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Özel'in görüşmede, hasta tutukluları, AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen serbest bırakılmayan Gezi tutuklularını, ekonomik krizin başta emekliler olmak üzere tüm kesimler için yarattığı zorlukları ve Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarının yine Anayasa Mahkemesi kararına rağmen yasaklanmasını gündeme getirdiği biliniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar