Devlet Bahçeli 1 Mayıs'a katılanları hedef aldı: Başıbozuk güruh

Devlet Bahçeli 1 Mayıs'a katılanları hedef aldı: Başıbozuk güruh
Devlet Bahçeli, iktidar tarafından engellenen 1 Mayıs'a ilişkin paylaşım yaparak katılan emekçileri hedef aldı. Bahçeli, eylem yapanları 'başıbozuk güruh' olarak ifade ederek "Sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmaz" dedi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidar tarafından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 'hak ihlali' kararına reğmen1 Mayıs kutlamaları için Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen emekçileri hedef aldı.

Bahçeli, "Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan; yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs’ta sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmaz" dedi.

Bahçeli, sosyal medya hesabından "3 Mayıs Türklük Günü" ve 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Açıklamasında, hukuksuz bir şekilde engellenen 1 Mayıs kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, kısıtlamalara karşı çıkan yurttaşları 'başıbozuk güruh' olarak tanımladı.

'YAĞMA, TALAN VE YIKIMI İDEOLOJİ HALİNE GETİREN BAŞIBOZUK GÜRUH...'

1 Mayıs'ta polis ve yurttaşlar arasında yaşananlar için "vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmaz" diyen Bahçeli, açıklamasında şunları söyledi:

"Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan; yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs’ta sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yıl evvel kanuni sınırlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptıkları gösteriler hala takdir ve tazimle hatırlanmaktadır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar