Ali Duran Topuz

Ali Duran Topuz

Topal Osman olursunuz inşallah

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “Kürtler” videosuyla sözünü ettiği “kardeşlik hukuku”na ve “Alevi” videosuyla ortaya koyduğu kendi Aleviliğine Topal Osman ile cevap verdi. Üstelik basitçe “suçu ve suçluyu” övmedi, doğrudan tehdit etti.

Madem onlar Topal Osman’ı her seçimde seferberliğe çağırmaktan bıkmıyor, biz de bu hırsız katilin mana ve ehemmiyetini anlatmaktan bıkmayacağız. “Hoca tekrar ediyorsun” diyenler bağışlasın, mecburiyet bu.

Topal Osman'ın son yardıma çağıran isim MHP lideri Bahçeli oldu. Tabii ki Giresun’da çağırdı katil ruhu.

Lafları şöyle:

“Biz, Sorosçu Osman Kavala’yı değil, Topal Osman Ağa’yı biliriz. Rahmetle ve şükranla yad ederiz. Biz, adaleti bir casus, bir terörist için değil, bir kahraman için talep ederiz. Kılıçdaroğlu, PKK’nın adayıdır. Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün, KHK’lıların, bölücülerin, canilerin umududur. Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarının içimize sızdırdığı Truva Atı’dır. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, devleti yıktırmayacağız. Gerekirse hepimizin Topal Osman olur, bu vatana göğsümüzü siper ederiz.”

CİNAYETİ VE HIRSIZLIĞI ŞARKILARIN HAFIZASINDA

Topal Osman’ı yadetmek daima özel bir anlam taşır ama onun ruhunu Kılıçdaroğlu’na karşı seferberliğe davet etmek özelin özeli bir anlam taşır. Bu Ermeni ve Pontus Rumlarının kıyıcısının, öldürülüp ayağından Meclis binasının önüne asılmadan önceki son katliamları Dersim ile iç içe bir Kürt Kızılbaş yurdu olan Koçgiri’deydi.

Seçimlere günler kala Artıbir Araştırma, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son anket sonucunu paylaştı.

Koçgiri’de hâlâ söylenen ağıtlarla yaptığı kirli işlerin suçu kayıtlara alınmıştır:

Gaza Pulumurê bi çekem e
Giran giran çumi cem e
Min go de mala te bi şewitî Topal Osmanê xwînî
Li gencê d’me xist ji xelkê me ra vekir mahkeme

Pülümürün yaylası meşelidir
Ağır ağır gittim yanına
Dedim evin yansın kanlı Topal Osman
Gençlerimizi vurdu, halkımıza dava açtı/güttü

(…)

Yerî yerî aşîr yerî
Meftay di me me ra kirin e koza dêrî
Bûkê di teze kuştin
Girtin e zêrê d’sêrî

Yürü yürü aşiret yürü
Ölülerimizi bize ettiler kapı kilidi
Taze gelinleri öldürdüler
Aldılar alınlarındaki altınları

(…)

Kopruyen binê Pulumurê dûdû sisê ne
Zava bûkê di teze kuştine
Zarê d’yek salî du salî li qucê ne
Min go de dava me bimînî mahşerê Hezretî Hûsên ê

Pülümürün köprüleri ikidir üçtür
Taze gelini damadı öldürmüşler
Kucaklarında bir iki yaşlarında çocuklar
Dedim davamız kalsın mahşere Hazreti Hüseyin’e

ALİ ŞÜKRÜ CİNAYETİ

En son ne yapmıştı Topal Osman? Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerinden Ali Şükrü Bey’i katletmişti. Ankara hükümetinin inzibatları peşine düşünce kaçıp saklandı. Sonra çatışmada öldürüldü. Gömüldü.

Daha sonra Meclis’in kararı üzerine gömüldüğü yerden çıkarıldı. Ölüsü Meclis’in önünde ayağından asılarak teşhir edildi. (İnternette kolayca bulunacak derli toplu bir kaynak.

Peki, o dönemin Kahramanı Topal Osman ise onu ayağından astıran Meclis ne? Bahçeli nutku ciddiye alınacak olursa, hain, işbirlikçi bir kurum!

SİYASİ KONUŞMA DEĞİL TEHDİT

Şimdi göreve çağırılan adam bu adam. Seçime gidiyoruz, parlamento seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bir milletvekili katilini seçimden önce bir cumhurbaşkanı adayına karşı zikretmek ne anlama gelir? Tıpkı Topal Osman gibi, Meclis’i önemsememek anlamına gelir öncelikle. Sonra Bahçeli’nin aklında “adalet”in parlamento dışında ve parlamentoya karşı bir kategori olduğu anlamına gelir.

Fakat mesele bundan da ibaret değil; esasen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “Kürtler” videosuyla sözcünü ettiği “kardeşlik hukuku”na ve “Alevi” videosuyla ortaya koyduğu kendi Aleviliğine cevap veriyor. Cevap da siyasi bir cevap değil, kriminal bir cevap, üstelik basitçe “suçu ve suçluyu” övmüyor, doğrudan tehdit ediyor.

Haksız biçimde hapiste tutulan Osman Kavala ile “Kürt Alevi” Kılıçdaroğlu onun için açık bir şiddet hedefi. Dili sembolik şiddetin bir uygulaması, bu nutku kamuoyuna yönelik biçimde yapması ise şiddet çağrısı anlamına geliyor. Aynı zamanda ortağı olduğu Cumhur ittifakının gelecek tasarımını ifşa ediyor: Parlamento kararıyla cezalandırılmış bir caniyi kahraman, zulmen hapiste tutulanları ise açık hedef olarak görüyor ve gösteriyor bu geleceğin yönetici aklı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Duran Topuz Arşivi