Montella’lı dönemden çarpıcı başlangıç…

Montella’lı dönemden çarpıcı başlangıç…
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan’ı deplasmanda tek golle yenen Türkiye, liderliğe yükselirken büyük avantaj yakaladı.

Vincenzo Montella ile Türk futbolunda yeni bir perde açıldı. Bir klasik, yine yolun ortasında… Ama bu çarpıcı da bir başlangıç oldu…
Türkiye’nin katılmak için mücadele verdiği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya’da olması, oradaki Türk vatandaşları düşünülünce çok anlamlı. Bu yolda giderken lastik değiştirildi, Kuntz gitti , Montella geldi…

Bu fırsat kaçar, Montella da ‘E ben ne yapayım, zaten yolun ortasında geldim’ demek zorunda kalsaydı… Kim ne diyebilirdi… Ancak Hırvatistan galibiyeti ortamı toz pembe yaptı!
Zaten mevcut TFF yeterince tepki topluyor, iyice bu tepkiler artsaydı, ‘parmak’ sallayıp sorumlu ilan edilecek kimse de bulunamazdı!
Son şans değildi ama bu açıdan bakınca Hırvatistan deplasmanı büyük önem taşıyordu grup açısından…

YALNIZCA ÜÇ GURBETÇİ VARDI

Maç, aynen Türkiye’deki görüntülerle başladı. Hırvatistan karşısında Türkiye baskındı; farkı, golü bulması oldu. Livakovic kalesinde devleşiyordu ama önündeki açığı bol defans sayesinde o da bir yere kadar direndi, Barış Alper Yılmaz’la Türkiye devreyi önde kapadı.
İkinci bölümde an be an Hırvatistan’ın baskısı artsa da milli takım savunması başta İsmail Yüksek olmak üzere zamanında müdahalelerle gole engel oldu. Seken pozisyonlarda Uğurcan’ın başarılı kurtarışlarını izledik.

Sırrı nedir yıllardır çözemeyenlerdenim ama kulüpler teknik direktör değiştirince nedense ilk maçlarda başarılı olurlar. Aynısı Montella ile yaşandı, çok önemli bir galibiyet elde edildi. Son yıllarda sahaya çıkan Ay Yıldızlı onbirin büyük çoğunluğunu gurbetçi isimler oluştururdu. Montella’nın onbirinde yalnızca 3 gurbetçi vardı. Öyle ya da böyle, belki de kendilerini göstermek için, milli takımın böyle zorlu bir sınavda oyuna asılışı, oyun düzeni umut vericiydi.

Artık grupta iş kolaylaştı, avantaj ele geçti. Ülke futbolunu tanıyan Montella için stressiz, iyi bir hazırlık dönemi bu maçla ortaya çıktı.
Bir kez daha İsmail Yüksel’e parantez açmak lazım. Kariyerinde milli formayla ilk kez alt yapılar yerine A takımda tanışan futbolcunun yükseliş öyküsü örnek olmalı…Türk futbolu böyle yıldızlarla farklı yerlere gelir.


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Öne Çıkanlar