Gönüllerdeki İrfan Can’dan altın vuruş…

Gönüllerdeki İrfan Can’dan altın vuruş…
Alanyaspor’u deplasmanda İrfan Can’ın tek golüyle yenen Fenerbahçe ligde 5 maçlık seri yakalarken liderliğini sürdürdü. Sarı Lacivertlilerin gördükleri sarı kart sayısı da maçın ilginç notlarından oldu.

Deniz Derinsu


Oynadığı 11 resmi maçını da kazanarak Alanyaspor’a konuk olan Fenerbahçe’de, bu karşılaşma öncesi moraller kuşkusuz yüksekti. Saha dışında çeşit çeşit konular hafta boyunca gündeme gelse de, Fenerbahçe’nin sergilediği futbol maç günleri heyecanı yeşil alana taşıyor. Çünkü artık Fenerbahçeliler takımlarına güveniyorlar.

İsmail Kartal’ın oyuna müdahaleleri, 11 konusundaki seçimleri her defasında onu haklı çıkarıyor. Dzeko, Szymanski, Tadiç, İrfancan oynadıkları her karşılaşmada skora katkıda bulunuyorlar. Ferdi ve Osayi’nin verdikleri güven herkesin malumu. Fred ciddi çıkışta. Bu isimlerin hepsi Alanya’da onbirdeydiler.

Bu sezon hakem kararlarının eleştirilmesi ayrı boyutlarda. Her maç sonrası günlerce konuşulan kararlar, sanal ortamda yorumlar camiaları karıştırıyor. Takımların en büyük dileği maçları bu tür pozisyonlar olmadan tamamlamak.

Ancak ilk yarıda hakem kararlarında tartışmaya açık bir çok pozisyon bulunurken iki takım oyuncularının da memnuniyetsizliği görülüyordu. Televizyon ekranlarında görüntüsüz de olsa yorum yapan programlar için bu durum bulunulmaz nimetti!

Fenerbahçe tam da istediği gibi maça başlamıştı. Hakimiyeti eline aldı, presi ile oyunu domine eden taraftı. Ancak ilerleyen dakikalar gol getirmezken, biraz önce belirttiğimiz kararlar tempoyu da olumsuz etkiledi.

Teknik ve kondisyonu ile dikkat çeken, özellikle maçtan kopmaması ile beğeni toplayan Sarı Lacivertliler maçın her anını değerlendirmeye gayret gösteriyorlar. Nitekim devre golsüz biter derken sahneye İrfan Can çıktı, klas bir golle takımının soyunma odasına önde gitmesini sağladı.

Fenerbahçe’nin önde olma avantajına maçın geride kalan bölümünde’yi kullandığını söylemek zor. Bir gol daha atıp maçı kopartmak gibi bir şansı varken, sahadakiler bunu kullanamadılar.

Yine bu yarıda hakem kararlarına da dikkat çekmek gerek. Oyunun temposunu düşüren düdükler sık sık duyuldu.

İsmail Kartal’ın yaptığı değişiklikler bu kez sadece galibiyeti korumaya yetti.

İrfan Can’a dikkat çekmek lazım. Geçtiğimiz yıllarda ben gibi çok kişi bu oyuncuyu eleştiriyordu. Ama eleştiriler yeteneğine yönelik değildi. Kendisi de aslında performansına baksa, bu eleştirilerde haklılık payını görüyor olabilir. Ancak bu sezon, özellikle son maçlarda tamamen futbola yönelik bir performans sergiliyor. Geçmişte tribünlere oynayan İrfan Can’ın yerine yeteneğiyle takımının önemli ismi haline gelmiş bir oyuncu izliyoruz. Üç yerli kuralını da düşünürsek, bu performans Fenerbahçe için büyük avantaj…

Liderliğini bu hafta da koruyan Kadıköy temsilcisi ciddi rekorlara koşuyor. Bu maçta bir de sarı kart görme rekoru kırdı ki bazıları çok ilginçti. Özellikle ilk yarıda Osayi’nin aleyhine faul verilen pozisyon ders niteliğindeydi!

Fenerbahçe’nin Kadıköy’de üst üste oynayacağı iki lig maçı var sırada. Bunları da kayıpsız geçerse Fenerbahçe ligde daha rahatlayacaktır. Bu da Avrupa’ya motivasyon için ayrı bir avantaj ve moral olacaktır…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Öne Çıkanlar