Fenerbahçe’den rekorlara imza…

Fenerbahçe’den rekorlara imza…
İlk yarıda attığı 3 golle maçı koparan Fenerbahçe, Hatayspor’u 4-2 yendi. Bu sezon resmi maçta puan kaybetmeyen Sarı Lacivertliler, lige en iyi başlama rekorunu geliştirdi, İsmail Kartal da en iyi başlangıç yapan çalıştırıcı ünvanını kazandı.

Deniz Derinsu


Galatasaray’ın derbiyi kazanmasıyla ligdeki ‘Sürek Avı’nın devam edip etmeyeceği yönünde gözler, Fenerbahçe’nin sahasında ağırlayacağı Hatayspor karşılaşmasına çevrilmişti.

Yaşadığı ağır acı sonrası Hatay kentinin takımı, şehrin de bir anlamda moral kaynağı. İyi futbol oynuyorlar, lige renk katıyorlar.

Fenerbahçe için bir anlamı da konuk takımın başında Volkan Demirel’in olmasıydı.

Fenerbahçe Aykut Kocaman, İsmail Kartal gibi gelecek için yeni bir öz evladının hazırlanmasını bekliyor. Volkan Demirel şu an en kuvvetli adaylardan biri. Futbolculuğunda zaman zaman yaşadığı agresif tutumları kenara atıp, son derece positif bir yol katediyor Volkan hoca. Zaman ne gösterecek bilinmez ama bugünler için Sarı Lacivertlilerin seriyi sürdürmesi gerekiyordu.

İsmail hoca lig için 11’inde rotasyon yapmıyor. Muhtemelen en büyük beklenti, zirveyi kendisi ile birlikte koparan Galatasaray’ın puan kaybı. Bu durumda atılan adımlar daha rahat olacaktır ama rahatlık da ne kadar sağlıklı olur, bilinmez…

Bakınca 2 takımın da kendi ölçülerine göre sezona yeniden yapılanarak, yeni oyuncularla girdiğini söyleyebiliriz. Fark, Fenerbahçe’nin bu kez kaliteli isimleri bulmasında. Böyle bir takım yaratılamadığı dönemlerde Sarı Lacivertlilerin Hatay veya dengi ekiplere sürpriz yaşadığını defalarca gördük.

Bu Fenerbahçe farklı oldu. Kısa sürede İsmail Kartal’la beraber ‘takım’ kimliği kazandı, ideal 11’ini herkese ezberletti.

Bir de maçlara istediği baskıyla başlarsa rakibin yapacak fazla bir şeyi kalmıyor…

Tıpkı Hatayspor’un yaşadığı gibi…

Erkenden Szymanski ile golü buldular. En ufak bir rehavet yaşamadan, sanki 70’li dakikalara 0-0 girmişcesine baskıyı sürdürdüler, Osayi ve Dzeko’nun golleriyle devre 3-0 sona erdi…

Fenerbahçeli futbolcular maçı garantiye alınca başka bir boyuta geçip oynadıkları oyunun keyfini yaşıyorlar. Nasıl tribündeki taraftarları maç bitmesin istiyorlarsa, onlar da oynadıkça keyifleniyorlar. Kaliteli kulübenin de buna etkisi kuşkusuz olumlu oluyor. Ancak bu kez skor ve oyun olarak değişiklikler tam isteneni yapamadılar. İrfancan bir gol daha atarken Hatayspor’un çabaları skorun altını 4-2 olarak çizdi.

Geceyi rekorlarla kapatan Sarı Lacivertliler, Hatayspor’a da ilk yenilgiyi tattıran ekip oldular.

Bu moral - motivasyon sonrası artık ilk hedef perşembe günü Ludogerets sınavı… Bu tabloda Fenerbahçelilerin keyifle beklemeleri de son derece normal…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Öne Çıkanlar