Fenerbahçe erken bitirdi, rahat etti

Fenerbahçe erken bitirdi, rahat etti
Kasımpaşa’yı dış sahada 2-0 yenen Fenerbahçe hem liderliği sürdürdü, hem de galibiyet serisini. Golleri Dzeko ile penaltıdan Tadic atarken İsmail perde arkası kahramanı oldu.

Deniz Derinsu


Fenerbahçe’nin yakaladığı istikrarlı gidiş herkesin yakın takibinde. Bu büyük ölçüde kadronun kalitesine ve genişliğine bağlanıyor. Fenerbahçeliler ise kadro kadar teknik direktör İsmail Kartal’ın da yaptıklarının farkında. İsmail hoca rotasyonu büyük başarılı uyguluyor. Lig ayrı Avrupa ayrı derken seri sürüyor. Bırakın 11’i, bazen kadro tepetaklak bile olabiliyor ama sonuçta kazanan Fenerbahçe olunca keyifler Kadıköy ekibinde yerinde.

Bu noktada başkan Ali Koç’a da parantez açmak lazım. Göreve geldiğinden beri belki çok yanlış transferler yaptı ama bir hedefi vardı, o da gençlerle dolu geniş kadro. Bu sezon bu hedefine en yaklaştığı dönem oldu. Belki genç sayısı azaldı ama ‘tecrübe’ görevi üstlenmiş durumda. Hatta başkan Koç’un Macaristan’da bir kulüp alıp Balkan futbolunu da çift yönlü bir geçiş olarak kullanmak istediği tahmin ediliyor.

Hesaplar büyükken elbette önemli olan sahada alınan sonuçlar. Her ne kadar saha dışında, tüm kulüpler bazında gariplikler, tuhaf açıklamalar sürse de mücadele sahada sürüyor. Saha dışında herkesin görmek istediği mücadele yüz yüze olanlar ama bu randevular bir türlü gerçekleşmiyor.

MAÇ İLK YARIDA BİTTİ

Konferans Ligi’nde yaptığı rotasyon sonrası İsmail Kartal, Kasımpaşa karşısına takımını lig kıyafetiyle çıkarttı…

Sarı Lacivertliler maça da istedikleri baskıyla başladılar. Kasımpaşa buna karşılık veremeyince Livakovic’in ender sahne aldığı bir mücadele izlendi.

Takımın en soğuk kanlısı Dzeko perdeyi açtı. Devrenin uzatmalarında kazandırdığı penaltıyla Tadic farkı 2’ye çıkarınca maç da bir anlamda bitti.

Hissedilen yoğun tempo sonrası kısmen yorgunluk hissedilse de ‘Maçı kazanmamız lazım’ görevi ağır basıyordu.

Kalan bölümde Fenerbahçe durumu idare ederken takım adına en olumlu konu, rakibe ciddi pozisyon vermemeleriydi. Kasımpaşa’nın kıpırdanma çabalarına zamanında müdahaleler Livakovic’in bir rahat maç daha oynamasının etkeni oldu.

Milli maç arasına lider ve moralli giren Fenerbahçe Hatayspor’la başlayacak sürece de aynı tempoyla adım atarsa, rakipleri bundan olumsuz etkilenecektir. Zira bu takım ciddi bir yürüyüşe başlamış gözüküyor…

Gecenin Fenerbahçe adına artısı İsmail Yüksek’in yaratıcılığı, eksisi de Batshuayi’nin formsuzluğu oldu…


Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Öne Çıkanlar