Tohumcular: Domatesi 250 TL’ye yersiniz

Tohumcular: Domatesi 250 TL’ye yersiniz
TSÜAB Başkanı, domates üretimin tamamının verimliliği düşük ata tohumlarıyla yapılmasının olumsuz sonuç doğuracağını savundu: "Bugün 50 lira olan domates 250 liraya yükselir."

Artı Gerçek - Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği(TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gencer, sektör temsilcileri ve bürokratlara verdiği iftar öncesi basın toplantısı düzenledi.

Kendi deyimiyle ‘tohum sektöründe doğru bilinen yanlışlar’ hakkında konuşan Gencer, “Yerel çeşitler bulundukları coğrafyaya özgü ürünlerdir. Dolayısıyla ülkenin her yerinde aynı ürün kullanılamaz, kullanılsa da verimli olmaz” dedi.

Tohumların kontrolsüz şekilde dağılmasının başka tehlikeli sorunlara da yol açabileceğini iddia eden Yıldıray Gencer, “Üretimde sadece ata tohumlarının kullanılması insanları açlığa sürükler. Biz zaten ata tohumlarını genetik kaynak olarak kullanıyoruz. Eğer tüm üretim ata tohumlarıyla yapılırsa bugün 50 liraya aldığımız domatesi 250 liraya yeriz” ifadelerini kullandı.

'İSRAİL'E BAĞIMLI DEĞİLİZ'

Türkiye’de tohumculuğun İsrail’e bağımlı olduğu yönündeki iddialarla yıllardır mücadele ettiklerini ama konuyu kamuoyuna yeterince anlatamadıklarını düşündüklerini belirten Yıldıray Gencer, “Bu tam bir şehir efsanesi, tohumculuğumuz İsrail’e bağımlı değil” diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar